Skip to main content
Power BI

Realese Wave 1 2023: Power Platformen

By marts 14, 2023marts 18th, 2024No Comments

Release Wave 1, forår 2023

Microsoft udgiver opdateringer til Power Platformen og Dynamics 365 hvert halve år. I dette indlæg bliver der sat fokus på de nye funktioner i Dynamics 365 Power Apps, som bliver frigivet i “2023 Release Wave 1”.


Læs også vores andre indlæg om Release Wave 1 2023: Sales, Field Service, Marketing og Costomer Service  


Nyt responsivt layout i model-driven apps

En af de mest spændende nye funktioner er det nye, responsive layout på forms i model-driven apps. Med dette layout kan man nemt tilføje og omorganisere elementer i responsive layoutcontainere, så det passer perfekt til enhver enhed, man bruger appen på. Det er også meget nemt at bygge sider og tilføje billeder og grafik, som gør appen mere interaktiv og brugervenlig.

Screenshot of the Power Apps Canvas studio and responsive layouts with spacer tools.

Læs mere her: Drag and drop to build responsive pages more easily | Microsoft Learn 

Automatisk test til model-driven apps

Det er nu muligt at opsætte automatiske tests til model-driven apps og custom pages. Dette giver dig mulighed for at teste dine apps automatisk, så du kan minimere tiden brugt på manuelle tests og dermed spare tid på testprocessen. Denne funktion gør det også nemmere at opdatere og ændre systemet i fremtidigt, da man kan teste ændringer automatisk og dermed undgå potentielle fejl. Derudover er der mulighed for automatisk kvalitetssikring, f.eks. ifm. opdatering og ændring af systemet.

   YAML and Power Fx based test plan definition.

Læs mere: Run automated tests for custom pages and model-driven apps | Microsoft Learn 

Tilføj kolonner til Formularer og Visninger automatisk

Der er nu mulighed for at tilføje kolonner til formularer og visninger automatisk. Dette er en fantastisk funktion for virksomheder, der ønsker at tilpasse deres systemer og gøre dem mere brugervenlige. Det er muligt at tilføje nye felter til formularer og visninger “on the fly”, når de bliver oprettet, så man undgår manuelt arbejde efter oprettelsen. 

Læs mere her:  Add table columns to forms and views automatically | Microsoft Learn 

Model App Design-forbedringer

Model App designer åbner nu alle komponentdesignere – såsom formularer, visninger og custom pages – direkte i samme vindue, hvilket sparer tid og øger produktiviteten. Der er også mulighed for at åbne dem i en ny fane, hvis det er ønsket. En anden ny funktion er en navigationsfane, som vil gøre det lettere at navigere rundt i appen og finde relevante dele. Dette vil også give et mere overskueligt overblik over hele appen og dens forskellige funktioner.  

Læs mere her: Be more productive with modern app designer improvements | Microsoft Learn 

Muligt at oprette virtuelle tabeller

Det er nu blevet nemmere at oprette virtuelle tabeller gennem Maker portalen. Virtuelle tabeller giver brugere mulighed for at integrere eksterne kilder uden at skulle skrive kode, hvilket kan være en stor fordel for dem, der ikke har kendskab til programmering. En trin-for-trin guide vil blive introduceret for at gøre oprettelsen af virtuelle tabeller så nem og problemfri som muligt.  

Screenshot of creation wizard pick a table. Finish and create with creation wizard.

Læs mere her: Create virtual tables easily in Maker Portal | Microsoft Learn) 

Samarbejd med andre makers i model-driven apps i realtid

Det er nu muligt for brugere at samarbejde med andre makers i model-driven apps i realtid. Denne funktion vil give mulighed for, at flere brugere kan arbejde på samme app og koordinere deres ændringer, samtidig med at de kan diskutere og blive enige om eventuelle ændringer i realtid.  

Læs mere her: Coauthor with other makers in the modern app designer | Microsoft Learn 

In-App-notifikation i realtid

Fremadrettet vil brugere nu få mulighed for at modtage in-app notifikationer i realtid. Disse notifikationer vil give brugerne relevant information tilbage omkring deres aktiviteter, og gøre det muligt for dem at reagere hurtigt på eventuelle ændringer. Dette vil gøre det nemmere for brugerne at holde sig opdaterede omkring deres opgaver og aktiviteter, samtidig med at de kan få en bedre forståelse af, hvad der sker i deres app.  

Læs mere her: Overview of Microsoft Dataverse 2023 release wave 1 | Microsoft Learn 

Muligt at oprette personlige miljøer, som ikke påvirker databasekapacitet

Brugeren vil fremadrettet kunne oprette personlige miljøer, som ikke påvirker databasekapaciteten for tenanten. Dette vil give brugerne mulighed for at have deres egne individuelle miljøer, hvor de kan lege og eksperimentere med forskellige funktioner og indstillinger, uden at påvirke andre brugeres arbejde. Dette vil øge ensartetheden i arbejdet og give brugerne en mere fleksibel måde at arbejde på. 

Læs mere her: Overview of Microsoft Dataverse 2023 release wave 1 | Microsoft Learn