Skip to main content
Donkey UpdatesDynamics 365Release Wave

Release Wave 1 2022: Microsoft Power Platform

By marts 6, 2022februar 12th, 2024No Comments

Release Wave 1, forår 2022

Microsoft udgiver opdateringer til Power Platformen og Dynamics 365 hvert halve år. Her er nogle highlights fra forårsopdateringen i 2022.

Generelle ændringer

Følgende ændringer er relevant for alle apps, og er således gældende for både salg, service, marketing, customer service og fieldservice.


Læs også vores andre indlæg om Release Wave 1 2022: Salg, Customer Service, Field Service og Marketing.


Fælles tilstedeværelse

Hvis flere brugere arbejder på samme firma/kontaktperson/osv. er der risiko for at data overskrives, og går tabt. Som noget nyt, kan man efter opdateringen, se, hvem der har samme record åben, ved at kigge oppe i højre hjørne.

Bemærk: Dette virker pt kun på firma, sag, salgsmulighed og kontakt.

Læs mere her

Let deling af data

Microsoft ensarter nu brugeroplevelsen, omkring deling af data, med deres andre produkter. Rent visuelt rykkes der lidt rundt på tingene, men der tilføjes en mulighed for at vælge “Kopier link”, som er et link til et specifikt firma/kontakt/e.l.

Bemærk: Denne funktion skal aktiveres, og er kun tilgængeligt på firma, sag, salgsmulighed og kontakt.

Læs mere her

Nyt ejer-kort

Microsoft opdaterer oplysningerne omkring ejer, på det enkelte firma/kontakt/osv.. Kortet vises, når du trykker på ejer billedet, og indeholder tilgængelighedsstatus, og der bliver mulighed for at ringe til ejeren via Teams – direkte fra CRM.

Denne funktion er dog ikke frigivet til pre-release endnu.

Se mere her.

Nye funktioner på lister

Hvis du er træt af at skulle skifte side for at se flere resultater i din visning, så er der godt nyt på vej. Microsoft giver dig nu muligheden for at slå Infinite scroll til, Det betyder at du ikke længere behøver skifte side på en visning men bare kan scrolle igennem alle dine resultater.

 

What? Kan jeg få lov til at se mere end 50 poster ad gangen? Skal jeg ikke længere trykke på den lille pil i hjørnet længere? Fantastisk!

– Begejstret Dynamics365 bruger, der aldrig havde nået at finde indstillingen, så der kunne vises 250 poster pr side.

Læs mere her.

Ny Advanced Find / Avanceret Søgning

Avanceret søgning, som vi kender det, udgår. I første omgang er overgangen til den nye avancerede søgning dog manuel. Når Avanceret søgning er slået til, kan du finde den i bunden af det globale søgefelt.
Den nye avancerede søgning, lægger sig meget op af den nye måde at arbejde med personlige visninger på – dette er beskrevet nærmere i vores tidligere opslag.

Læs mere her.

Ny aktivitetsmenu

I den nye release vil du muligvis opdage, at du mangler nogle muligheder, når du vil oprette en ny aktivitet. For at få en aktivitet vist i den nye dropdown skal den være med i din app’s metadata.
Du / Din Dynamics 365 superbruger/interne udvikler skal være opmærksom på, at I har alle de entiteter med, I skal bruge, når I opretter eller opdaterer jeres app.

“Hvorfor er det vigtigt?”, kan man være fristet til at spørge. Jo, når opdateringen bliver rullet på din løsning, kan det ske, at du kommer til at mangle en række aktiviteter i dine lister– og så skyldes det denne ændring 😉

Læs mere her.

Nyheder til teknikere

Send asynkrone beskeder til bruger

Nu er der gode nyheder angående notifikationer til dine brugere. Der har altid være begrænsede muligheder, når det kommer til at give notifikationer til brugerne. Men med Release Wave 1 2022, kommer der mulighed for at sende pænere notifikationer – både fra Power Automate, Canvas Apps og kode.


Det er således muligt, at informere brugerne om gennemførsel af en asynkron-kørsel, eller give dem detaljerede oplysninger i tilfælde af en fejl i validering eller kørsel.

Tilføj brugerdefinerede knapper til båndet

Det bliver nu langt nemmere at tilføje brugerdefinerede knapper i båndet (ribbon). Tidligere har det været nødvendigt at benytte en kombination af 3-parts værktøjer og kodeevner, for at oprette knapper, men nu kommer det som en del af maker-portalen 🥳

Vil du have en genvej til at lukke en ordre, arkivere et projekt eller noget helt tredje – så er det ikke længere et større teknisk indgreb.

Kommandodesigner med Power Fx.

Se mere her.

Leave a Reply