Skip to main content

Microsoft udgiver opdateringer til Power Platformen og Dynamics 365. I dette indlæg bliver der sat fokus på de nye funktioner i Microsoft Power Platform, som bliver frigivet i Release Wave 2 2024.

Læs også vores andre indlæg om Release Wave 2 2024: Sales, Customer Service, Field Service og Customer Insights – Journeys

 

Nye grid-funktioner

Med denne opdatering udvides den nye grid-kontrol, som med opdateringen tidligere i år bød på lidt udfordringer. Vi håber på, at opdateringen bringer højere driftssikkerhed. Opdateringen indeholder bl.a. følgende nye funktioner:

  • Gruppering og aggregering
  • Ny re-sortering
  • Ny styling
  • Bedre sortering af kolonner

Lister er en central del, når man benytter både D365 CE og Power Apps. Dette er derfor en ændring, der forventes at komme i øjenhøjde hos mange brugere.

Ændringen frigives til produktion til oktober 2024. Læs mere om de nye grid-funktioner her.

 

Overgang til ny modeldrevet administrationsapp

En række af de indstillinger, der tidligere blev styret i det ”gamle” administrationsinterface, flyttes nu til en ny modeldrevet Power App. Microsoft introducerede for nogle år siden det nye grafiske interface i D365 CE og modeldrevne Power Apps, hvor navigationsmenuen vises i venstre side. Dette er nu den standard, som almindelige brugere af systemet er vant til. Microsoft har også løbende opdateret den administrative del af systemet til det nye brugerinterface, men det er ikke alle indstillinger, som på nuværende tidspunkt er konverteret. Administratorer og udviklere på platformen har derfor fortsat haft behov for at tilgå den ”gamle” brugergrænseflade.

Med denne opdatering introduceres en ny modeldrevet app, hvor alle de tidligere indstillingsmuligheder vil blive overført. Vi ser frem til en mere ensartet brugeroplevelse med forventede forbedringer af svartider.

Det er vigtigt at bemærke, at denne opdatering indebærer to væsentlige ændringer, hhv. introduktionen af en ny, opdateret administrationsapp og lukningen af adgangen til det gamle (legacy) administrationsinterface.

Ændringerne træder i kraft i oktober 2024. Læs mere om overgangen til den nye modeldrevet administrationsapp her og lukningen af det gamle administrationsinterface her.

 

Ændringer til look-up-kontrol

Med denne opdatering introduceres der en mindre ændring til look-up-kontrollen. Når man fremsøger en række, kan man nu vælge den øverste række ved at trykke ”Enter”. Tidligere skulle man markere den ønskede række med piletasterne, inden den kunne vælges.

Det er en mindre ændring, som gerne skulle gøre systemet mere intuitivt.

Opdateringen bliver tilgængelig til oktober 2024. Læs mere om look-up-kontrol her.

 

Forbedret e-mailvalidering

Der introduceres en udvidet validering af e-mailadresser. Vi er spændt på, hvordan validering af eksisterende e-mailadresser udføres i systemet.

Vi håber, at denne opdatering bringer højere datakvalitet til vores kunders systemer.

Ændringen frigives til produktion i oktober 2024. Læs mere om e-mail-validering her.